IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Еврохолд ще решава за частна емисия облигации до 20 млн. евро

Акционерите ще овластяват УС и за издаване на облигации с номинална стойност до 200 млн. евро за срок до 5 г.

16:30 | 25.07.07 г.
ОСА на Еврохолд ще решава за частна емисия облигации до 20 млн. евро
Еврохолд България АД-София свиква извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на 14 септември, на което акционерите ще решават за овластяване на Управителния съвет на дружеството да може да издава облигации с обща номинална стойност до 200 млн. евро за срок от 5 години, съобщи БФБ-София.

Едновременно с това акционерите на дружеството ще решават и за издаване и частно предлагане за първоначална продажба на по-малко от 100 лица (не при условията на публично предлагане по смисъла на ЗППЦК) на емисия обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, неконвертируеми, свободно прехвърляеми облигации с обща номинална стойност до 20 000 000 евро. Облигациите ще са с падеж до 5 години след датата на издаване.

ОСА ще приема решение и за овластяване на Управителния съвет на дружеството да сключи с български и/или чуждестранни банки, сделки за обезпечаване на банкови заеми на дъщерното дружество Евролийз ауто АД, като поръчител и/или съдлъжник и/или лице, което отговаря за изпълнение на задълженията на Евролийз ауто АД на стойност до 200 милиона лв.
 
Средствата от облигационната емисия ще бъдат използвани за придобиване и строеж на нови шоуруми за автомобилното направление на дружеството, за разширяване дейността му в основните му направления, както и за придобиване на нови компании във финансовия и автомобилния сектори в България и региона.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 5 октомври. Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 31 август.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Еврохолд на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 29 август.
 
Днес акциите на Еврохолд България отчетоха лек спад от 0,76% до 5,19 лв.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още