IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри два проспекта за публично предлагане на облигации

Емисиите са на Банка Пиреос България и България Платиниум Груп

15:50 | 25.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
КФН одобри два проспекта за публично предлагане на облигации
Комисията за финансов надзор одобри два проспекта за публично предлагане на корпоративни облигации – на Банка Пиреос България АД и България Платинум Груп ЕАД, съобщават от надзорната институция.

Емисията на Банка Пиреос България е в размер на 30 млн. лв., разпределени в 30 000 обикновени, необезпечени облигации с номинална стойност от 1 000 лв. всяка. Лихвеният процент е плаващ, в размер на 3-месечния Софибор+0,7% на годишна база, тримесечен период на лихвено плащане и матуритет 36 месеца. Датата на емитиране е 7 март 2007 г., а падежът – 7 март 2010 г.

Комисията потвърди и проспект за публично предлагане на корпоративни облигации, издадени от България Платиниум Груп ЕАД. Емисията е в размер на 7 млн. евро, разпределени в 7 000 обикновени, обезпечени облигации, с номинална стойност от 1 000 евро всяка. Лихвените плащания са на всеки тримесечен период, срокът на облигационния заем е 60 месеца. Облигациите са емитирани на 12 април 2007 г., а падежът е 12 април 2012 г.

България Платиниум Груп ЕАД е специализирано в придобиване, изграждане, ремонт и отдаване под наем на офис и търговски площи. Основните източници на приходи за дружеството са от наеми на притежавани от него сгради в София и Стара Загора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още