IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Загорка започва да изнася бира във Великобритания

Първоначално Загорка ще се предлага в бутилка за еднократна употреба и метален кен от 500 мл в шест магазина от веригата Parfetts Cash & Carry

15:07 | 25.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Загорка започва да изнася бира във Великобритания
Загорка вече ще се предлага на пазара във Великобритания, съобщиха от компанията. Това става възможно благодарение на сътрудничеството между Загорка АД и групата Fullback (Imports) Ltd., специализирана в търговията с вносни стоки.

Първоначално Загорка ще се предлага в бутилка за еднократна употреба и метален кен от 500 мл в шест магазина от веригата Parfetts Cash & Carry, а скоро след това и в други вериги.

Лансирането на Загорка на пазара на Обединеното кралство ставa в период, в който се наблюдава нарастващ интерес към вносните бири във Великобритания.

Fullback (Imports) Ltd е смесено дружество, специализирано в търговията и маркетинга на вносни марки. То е основано от Нийл Робинсън и Джъстин Хорсман. Двамата собственици имат дългогодишен опит в пивоварната на Wells & Young’s, където са работили по налагането на Red Stripe и Corona Extra на пазара на вносни марки във Великобритания.

През първото полугодие се очертава ясно изразена тенденция към нарастване (близо трикратно) на износа на българска бира, особено към Румъния, стана ясно на проведената миналата седмица пресконференция на Съюза на пивоварите в България. За периода Загорка АД е реализирала най-много продажби в страната – 822 589 хектолитра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 25.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още