IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Специализирани бизнес системи е успешно, има голямо презаписване

Днес до 16:00 се приемат поръчки за IPO-то на Девин АД, с което предлагане приключва маратонът от IPO-та за първото полугодие

09:30 | 25.07.07 г.
IPO-то на Специализирани бизнес системи е успешно, има голямо презаписване

Първичното публично предлагане на акции (IPO) на Специализиран бизнес системи (СБС) е успешно, като презаписването е няколко пъти. По-късно днес ще бъде обявен точният размер на презаписването, каза за Investor.bg Тони Домозетски, брокер в мениджъра на емисията ИП Капман АД. Оферти се приемаха до вчера, като средствата трябваше да бъдат преведени предварително по набирателната сметка на СБС.

Според наши източници презаписването е около 3-4 пъти, което е надвишава очакванията на брокери в анкетата ни от понеделник.

Специализирани бизнес системи АД ще увеличи капитала си от 3,319 млн. лв. до 5 млн. лв. чрез издаване на нови 33 620 броя акции с номинална стойност 50 лв. Емисионната стойност, на която бяха предложени акциите, е фиксирана и е в размер на 68 лева. Дружеството е набрало 2,27 млн. лв. след приспадане на разходите по IPO-то. Пазарната капитализация на компанията ще достигне 6,8 млн. лв.

Специализирани бизнес системи е създадена през 1990 г. Основните сфери на дейност на дружеството са внос, износ, дистрибуция и сервизиране на персонални компютри, техника, офис системи, сървъри, приложен софтуер, обучения.

Компанията има 140 души персонал и холдингова структура, включително селскостопанска дейност и права на дистрибутор на втория по-големина китайски автомобилен производител ZX Auto.

Основен принцип в дружеството е да притежава офисите си, а пазарният му дял се оценява от ръководството му на 10%.

Днес до 16:00 се приемат поръчки за IPO-то на Девин АД, с което предлагане приключва маратонът от IPO-та за първото полугодие. Август ще бъде отпускарски за предлаганията, а няколко IPO-та се планират за края на септември.

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Специализирани Бизнес Системи АД(SBS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още