IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Производителите на винено грозде ще получат 6,2 млн. евро

Министър Нихат Кабил обясни какви са новите предизвикателства пред българските фермери половин година след членството ни в ЕС

18:01 | 24.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Производителите на винено грозде ще получат 6,2 млн. евро
Общо 6,2 млн. евро безвъзмездна помощ ще получат производителите на винено грозде по мярката „Преструктуриране и конверсия на винени лозя”, съобщиха от Министерство на земеделието и продоволствието, цитирайки изказване на министър Нихат Кабил по време на откриването на информационната кампания за разясняване на Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013 г. в град Пазарджик.

Темата, с която беше поставено началото на поредицата дискусии, бе „Европейски възможности пред българските фермери”. Най-често задаваните въпроси бяха свързани с финансирането на проекти по програма САПАРД, както и кои са начините за кандидатстване за получаване на евросубсидии. Сред най-дискутираните теми бяха и тези за новите регламенти на Европейския съюз в сектора на лозарството и винопроизводството и как те ще се прилагат в България.

Нихат Кабил подробно разясни четирите оси от Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2013, като най-голямо внимание той отдели на трета ос – „Подобряване качеството на живот в селските райони и разнообразяване на селската икономика”. Министър Кабил посочи, че това е една от най-важните оси, защото е предпоставка за развитието на добро българско земеделие.

Министърът обясни и какви са новите предизвикателства пред българските фермери половин година след членството ни в Европейския съюз.

На откриването присъстваха експерти от министерството, представители от областните структури от МЗП, както и земеделски производители от Пазарджишкия регион.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:28 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още