IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Идеал Стандарт: Доволни сме от сделката с Бейн Кепитъл

Не се предвиждат съкращения в севлиевските заводи, дори се очаква разширяване на производството и наемане на още персонал

16:52 | 24.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Идеал Стандарт: Доволни сме от сделката с Бейн Кепитъл

Ръководството на Идеал Стандарт – Видима и Идеал Стандарт – България изразява задоволството си от закупуването на фирмите от инвестиционната компания Бейн Кепитъл Партнърс, каза за Investor.bg изпълнителният директор на Идеал Стандарт – България Елица Цанева.

Вчера от Американ Стандарт обявиха, че продават подразделението си „Бани и кухни“, част от което са българските заводи, на фондове, управлявани от Бейн Кепитъл, срещу сумата от 1,755 млрд. долара. Очаква се приключването на продажбата да се осъществи в началото на четвъртото тримесечие на 2007 година.

„Българските подразделения на Американ Стандарт смятат американския фонд за надежден и добър инвеститор“, заяви Елица Цанева.

По думите й работният процес продължава както досега и няма планове за преструктуриране на фирмите у нас, нито за съкращения на работници. Нещо повече, предвижда се разширяване на производството на арматура от Идеал Стандарт – Видима, поради което ще бъде нает още персонал.

В момента в двете фирми работят общо близо 4000 души.

За първото полугодие двете фирми имат леко завишение спрямо същия период на 2006 г. както на обема на продукцията, така и на приходите и се очаква подобен резултат и в края на годината, добави още Елица Цанева.

По информация от компанията от 1 до 12 август всички служители на Идеал Стандарт - Видима ще бъдат в отпуск.

Американ Стандарт обяви намерението си да се раздели с подразделението си „Бани и кухни“ още през февруари тази година. Групата освен това отделя в самостоятелна структура подразделението „Системи за контрол на превозните средства“ и задържа под пряко управление най-големия си бизнес - „Климатични системи и услуги“.

През март компанията продаде и Venesta Washroom Systems, която беше част от бизнеса „Бани и кухни“. Заедно с Venesta общата стойност на продажбата на бизнеса възлиза на 1,92 млрд. долара.

След отделянето на „Системи за контрол на превозните средства“ и продажбата на „Бани и Кухни“ Американ Стандарт Къмпанис ще смени името си на Трейн (Trane).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още