IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Започна изпълнението на 5 договора, свързани с развитието на е-правителство

Петте фирми изпълнители са Ай Би Ес България, БТК, Сиенсис, Видеомакс АВС и Безконтактни мултиплексорни вериги

13:49 | 24.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Започна изпълнението на 5 договора, свързани с развитието на е-правителство
Изпълнението на пет договора, свързани с развитието на електронното правителство и с подобряването на административното обслужване, стартира от днес с подписването им от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев и ръководителите на петте фирми, избрани за изпълнители на поръчките, съобщиха от МДААР.

Договорът с „Ай Би Ес България" ЕООД за доставка на компютърна техника на стойност 1,026 млн. лв. без ДДС е със срок на изпълнение 5 дни от подписването му.

С „БТК" АД бе подписан договор на обща стойност 71 604 лв. без ДДС за доставка на интернет трафик за нуждите на Интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП) абонаментно за 3 години.

Сиенсис" АД е с договор за доставка, изграждане, инсталиране, тестване и пускане в редовна експлоатация на централизирана система за управление и наблюдение на ИТ ресурси на ИСЕП и свързаните с него обекти, както и обучение на персонал за експлоатация на системата. Срокът на изпълнение е 6 месеца от подписване на договора, който е на стойност 998 998 лв. без ДДС.

С „Видеомакс АВС" ООД бе подписан договор за надграждане на съществуващи звена за административно обслужване, работещи на принципа "едно гише", чрез интегрирано представяне на услуги от няколко администрации. Срокът за изпълнението му е 2 месеца от подписването, а общата цена е 297 хил. лв. без ДДС.

Последният подписан договор е с „Безконтактни мултиплексорни вериги" ЕООД за изработване на софтуер за система за обработка чрез единен фиш на 11 ГКПП, представляващи външни граници на ЕС. Срок за изпълнение е 140 дни от подписването, а общата цена на договора - 726 406 лв. без ДДС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още