IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд финализира сделката за румънския застраховател Asitrans Asigurari

Интегрирането на компанията в холдинговата структура трябва да приключи до края на 2007 г.

10:55 | 24.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Еврохолд финализира сделката за румънския застраховател Asitrans Asigurari
Еврохолд България АД получи разрешение от Румънския застрахователен надзор за придобиване на мажоритарен пакет от застрахователната компания Asitrans Asigurari, съобщиха от холдинговото дружество. Приключена е и сделката по прехвърлянето на акциите, както и вписването на Еврохолд България като мажоритерен акционер в Asitrans Asigurari.

Общите инвестиции за придобиването на над 75% от капитала на Asitrans Asigurari, които включват заплащане на акции, увеличаване на капитал, софтуерна и оперативна интеграция на дружеството, както и придобиване на мажоритарен пакет от лизинговата компания Asitrans Leasing до края на 2007 г. ще възлязат на 12,5 млн. евро, съобщават още от Еврохолд България

Интегрирането на компанията в холдинговата структура трябва да приключи до края на 2007 г. През август предстои да бъде увеличен капитала на Asitrans Asigurari, както и да бъде избран нов Борд на директорите, в който ще бъдат включени и представители на Еврохолд България. Досегашният изпълнителен директор на Asitrans Asigurari, Богданел Стан, ще продължи да изпълнява функциите си и занапред. Предстои да бъдат направени значителни инвестиции в областта на информационните технологии и в разкриването на нови представителства в Букурещ и страната.

За първото шестмесечие на 2007 г. Asitrans Asigurari е реалзирала премиен приход в размер на 14,5 млн. евро, което представлява 45% ръст спрямо същия период на предходната година.

Инвестиционната програма за Румъния на Еврохолд България включва и придобиването на представителна офис сграда в Букурещ, която да обедини дейностите на застрахователната, лизинговата компания и на Евро-Финанс АД. Размерът на общите инвестиции, които ще бъдат направени на румънския пазар за периода 2007-2010 г. ще възлязат на над 30 млн. евро.

Основните цели за този период включват постигане на 3% пазарен дял в областта на общото застраховане, 4% пазарен дял в областта на лизинговането на нови автомобили, както и утвърждаване на Евро-Финанс АД сред водещите инвестиционни посредници на румънския капиталов пазар, заявяват още от Еврохолд.

На румънския общозастрахователен пазар оперират 31 застрахователни компании. За миналата година те са отбелязали 1,308 млрд. евро премиен приход, или ръст от 39% спрямо 2006 г.Asitrans Asigurari е 14-тата застрахователна компания в Румъния, като дружеството е специализирано в автомобилното застраховане. Общо 83% от премийния приход на компанията се формира от автомобилните застраховки. Дружеството е основано през 1994 г. и разполага с 81 представителства в цяла Румъния, от които 7 са в Букурещ.


Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още