IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алфа Финанс Холдинг ще придобие СТС Финанс

След сделката се очаква СТС Финанс да предложи продажби на взаимни и индексни фондове

16:53 | 23.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Финанс Холдинг ще придобие СТС Финанс
Алфа Финанс Холдинг ще придобие 100% от капитала на инвестиционния посредник СТС Финанс АД, съобщиха от компанията купувач. Сделката е одобрена от Комисията за финансов надзор на 20 юли, като договорената цена не се съобщава.

В съобщението се посочва, че сделката ще позволи на Алфа Финанс Холдинг, който до момента притежаваше инвестиционния посредник Булброкърс АД, да увеличи пазарния си дял в обслужването на индивидуални клиенти с по-рисков профил и интерес към марджин търговията с валута, чуждестранни акции, стокови фючърси и опции.

Придобиването се очаква да доведе и до по-агресивно пазарно поведение на СТС Финанс насочено към чуждестранните клиенти и развитието на продукти, като договори за разлика (ДЗР) върху акции, индекси или стоки, както и към увеличаване на дела на посредника в оборота на БФБ-София, продажби на взаимни и индексни фондове.

СТС Финанс има акционерен капитал от 1,7 млн. лв., притежава лиценз за финансова къща, издаден от БНБ и пълен лиценз за инвестиционен посредник, издаден от КФН. Според одитирания отчет за 2006 г., печалбата на дружеството преди данъчно облагане възлиза на 262 хил. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още