IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мажоритарят на София мел отправя търгово при цена 77,52 лв. на акция

Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 269 129

16:44 | 23.07.07 г.
Мажоритарят на София мел отправя търгово при цена 77,52 лв. на акция
ЛЛИ Юромилс ГмбХ, гр. Виена (Лайпник-Лунденбургер Инвест), притежаващо 403 693 акции, представляващи 60% от капитала на София мел АД-София, отправя търгово предложение към останалите акционери на софийското дружество при цена за акция от 77,52 лв., съобщава БФБ-София.

Броят на акциите, обект на търговото предложение, е 269 129, като срокът на предложението е 28 дни, считано от датата на публикуване на съобщението за отправяне на търгово предложение в два централни ежедневника.

Предметът на дейност на София мел е изкупуване на хлебна пшеница, производство и търговия с млечни продукти. Към края на март дружеството обяви печалба от 770 лв. при загуба за сравнимия период на миналата година от 337 хил. лв. Нетните приходи от продажби на продукция бележат ръст от 58% на годишна база до 12 млн. лв.
 
Днес стана ясно, че Лайпник-Лунденбургер Инвест е получило разрешение от Комисията за защита на конкуренцията да придобие мажоритарния дял от капитала на София мел.

Днес по позицията на София мел беше прехвърлена само една акция при средна цена 78 лв. или без промяна. Въведени оферти за покупка има при цена 78 лв., а оферти за продажба липсват.

Свързани компании:

София мел АД(5MC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още