IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В сряда стартира подписката за IPO-то на Девин АД

Вторник е крайният ден на подписката за първичното публично предлагане на Специализирани Бизнес Системи

07:48 | 23.07.07 г.
В сряда стартира подписката за IPO-то на Девин АД
В сряда, 25 юли, ще бъдат приемани заявки за записване на акции на Девин АД, като в четвъртък ще бъде обявен резултатът от подписката, а придобитите акции от инвеститорите ще се заплащат в петък. При успешно публично предлагане (IPO) акциите ще бъдат регистрирани за търговия на Българска фондова борса – София след средата на месец август. Девин ще предложи по метода бук-билдинг 3 млн. нови акции и до 450 хил. от съществуващите в момента 14,9 млн. акции. Увеличението ще се счита за успешно, ако бъдат записани минимум 2,25 млн. акции. Новата анкета на главната страница на задава въпросът  "Каква ще бъде общата стойност на акциите, които ще заявите в IPO-то на Девин АД?".
 
На 24 юли (вторник) е крайната дата на подписката за първичното публично предлагане на Специализирани Бизнес Системи АД. Компанията планира да увеличи капитала си от 3,319 млн. лв. до 5 млн. лв., чрез издаване на нови 33 620 броя акции с номинална стойност 50 лв. Емисионната стойност, на която се предлагат акциите, е фиксирана и е в размер на 68 лева. Така, ако предлагането бъде успешно, дружеството ще набере 2,27 млн. лв. след приспадане на разходите по IPO-то.
 
В сряда е последният ден, в който ще могат да се сключват сделки с акциите на АутоБохемия АД с право на глас в предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството. Събранието ще се проведе на 10 август, като акционерите ще гласуват за отписване на компанията от публичния регистър.
 
На 26 юли, четвъртък, ще се проведе ОСА на Явор АД, на което закупилите акции от дружеството до 10 юли ще могат да гласуват за промени в органите на управление. Проектът за решение предвижда освобождаване на членовете на Съвета на директорите и избиране на нов Съвет на директорите в състав: Георги Велев Цанев, Стефан Пенчев Парев и Дарияна Найденова Маргова.
 
Същия ден ще се проведе ОСА и на Гамакабел АД. Акционерите на дружеството ще гласуват за отнасяне на неразпределената печалба на дружеството от минали години за покриване на загуби от минали години и отнасяне на печалбата от 2006 г. за покриване на загуби от минали години. Освен това ще бъде обсъждана инвестиционната програма на Гамакабел за периода 2007-2008 г.
 
В петък (27 юли) ще се проведе извънредно Общото събрание на акционерите на БТК. На събранието акционерите ще решават за упълномощаване на управителното тяло на телекома да сключи нов договор за кредитни линии в размер до 585 млн. евро.
 
Акционерите на Република Холдинг, придобили акции най-късно до 11 юли, ще имат възможност да вземат участие в ОСА на дружеството, което ще се проведе в петък. На него ще се решава дали да бъдат освободени членовете на управителните органи от отговорност за дейността им през 2006 г.
 

Свързани компании:

Девин АД Отписано от публичност(6D3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още