IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Захарни заводи АД увеличава капитала си 12 пъти със собствени средства

Предложението е капиталът на дружеството да се увеличи със собствени средства за сметка на 7 640 072 лв. от резервите на дружеството

17:35 | 20.07.07 г.
Захарни заводи АД увеличава капитала си 12 пъти със собствени средства
На проведено заседание на Съвета на директорите на Захарни заводи АД-Горна Оряховица от 06 юли е прието решение за свикване на извънредно Общо събрание на акицонерите на 14 септември 2007 г., съобщи БФБ-София.

Ще бъде гласувано решение за увеличение на акционерния капитал със средства на дружеството чрез превръщане на резервите в капитал. Предложението е капиталът на дружеството да се увеличи със собствени средства за сметка на 7 640 072 лв. от резервите на дружеството (от 694 552 лв. на 8 334 624 лв.), чрез издаване на нови 7 640 072 обикновени акции. Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на решението на ОСА за увеличение на капитала.

Друго предложение предвижда към устава се добави чл. 16, ал. 17, според който капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на Управителния съвет до достигане на номинален размер от 15 млн. лв. Управителният съвет има право да взима решения за увеличаване на капитала до достигане на размера по ал. 1 в срок от 5 години след вписването на това изменение в устава и търговския регистър.

На събранието ще се гласува и предложение, което предвижда управителният съвет да може да взема решения за емитиране на облигации с общ размер не повече от 20 млн. лв. или равностойността им в друга валута. Четвъртото предложение овластява управителния съвет на Захарни заводи АД да извърши сделки по смисъла на чл. 114 и сл. по ЗППЦК, каквито са големите сделки и сделки със свързани лица.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които купувачът ще може да упражни правото си на глас, е 29 август 2007 г.

Днес акциите на Захарни заводи АД Горна Оряховица поскъпнаха с 22,57% до 116,80 лв. средна цена за акция.

Свързани компании:

Захарни заводи АД(ZHZA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още