IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобяват Центрум Груп с 15 хил. лв. заради нелоялна конкуренция

Производството е образувано по молба на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД и „Кейбълтел” ЕАД

16:05 | 19.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Глобяват Центрум Груп с 15 хил. лв. заради нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията наложи (КЗК) три имуществени санкции от по 5 000 лв. на „Центрум Груп” ООД, София, за извършени нарушения на Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.

Производството е образувано по молба на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД и „Кейбълтел” ЕАД.

От края на 2006 г. Центрум Груп провежда рекламна кампания под надслов „Донеси 100-левов купон, добави само 69 лева!!! Получаваш 12 месеца кабелна телевизия“. КЗК е установила, че участниците в кампанията не получават пълния пакет програми, които операторът предлага обичайно. От друга страна, обявената цена е под себестойността на рекламираната услуга.

Проучването показва още, че в резултат на разглежданата реклама, част от клиентите на молителите са прекратили договорите си.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че действията на Центрум Груп въвеждат потребителите в заблуждение, относно реалната цена на предлагания продукт. По този начин се създават реални условия за нарушаване на интересите на конкурентните фирми.


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още