IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК разреши на „Холсим България“ да купи „ЗСК Кремиковци“

През първите четири години след сделката придобиващото дружество има намерение да инвестира 4-4,5 млн. евро

16:00 | 19.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши на „Холсим България“ да купи „ЗСК Кремиковци“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) обяви, че разрешава придобиване на 90,42% от капитала на завода за стоманени конструкции „ЗСК-Кремиковци”АД от страна на „Холсим България” АД.

Проучване на регулаторния орган показва, че след сключването на сделката общият пазарен дял на дружествата ще бъде под установения праг за господстващо положение.

Според полученото уведомление от „Холсим България” АД купувачът планира инвестиции в кариера „Рудината” на дружеството, което е от съществено значение за подобряване на екологичната среда. Повишаването на технологичните възможности на кариерата би довело да създаване на нов конкурент на регионалния софийски пазар.

През първите четири години след сделката придобиващото дружество има намерение да инвестира 4-4,5 млн. евро в добивна техника, нови инсталации, информационна платформа и модернизация. В резултат на това се очаква производствената мощност на кариера „Рудината“ да се увеличи 2-2,5 пъти.

Основни потребители на добиваните в кариерата инертни материали са строителни фирми за изграждане на ниско и високо строителство, бетонови възли, асфалтови бази, фирми, изграждащи и ремонтиращи пътища и пътни съоръжения. Основен принцип при избора на доставчика на инертни материали е близостта на строителен обект до съответната кариера.

КЗК счита, че предстоящата концентрация не е в състояние да наруши ефективната конкуренция на разглеждания пазар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още