IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КТИ Съединение ще увеличи капитала си, за да инвестира на борсата

КФН вписа увеличението на капитала на Елхим-Искра АД

15:52 | 18.07.07 г.
КТИ Съединение ще увеличи капитала си, за да инвестира на борсата

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на акции, емитирани от „Компания за технологии и иновации Съединение” АД, гр. София. Емисията е в размер на 1 млн. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

КТИ Съединение е бившият приватизационен фонд Съединение. Акциите на дружеството днес се търгуваха при цена 1,221 лв. за акция и обем от 110 бр. Капиталът на дружеството в момента е 2 млн. лв., разпределен в 2 млн. акции. Увеличението на капитала ще бъде с 50%, ако се изпълни изцяло.

Основни акционери на дружеството са „Балкан Сис” АД с 19.5 % от капитала, „Петър Нейчев и синове” ООД с 16.9 %; „Платон 5” ООД с 15.5 % от капитала, „Обединена търговска компания Орфей” АД с 7.8 % от капитала на емитента. Дружеството се представлява и управлява от Стефан Стефанов, Асен Конарев, Асен Дапев и Стой Киприн – прокурист, заедно и по двама. Дъщерни дружества на емитента са „Елтек- печатни платки” АД, ИП „Популярна каса – 95” АД, „Атлас Юнион” ЕООД, „Трансмобил 21” ООД.

Публичното предлагане на акции е свързано с планираното развитие на дъщерните дружества на емитента и внедряване на нови технологии и иновации в производствените дейности. Приблизително 60% от набраните средства ще се използват за финансиране на проекти в дъщерните дружества, а останалите ще се използват за увеличението на оборотния портфейл на емитента чрез закупуване на акции на “БФБ-София” АД.

Свързани компании:

Корпорация за технологии и иновации Съединение АД(KRS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още