IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Новите министри на икономиката и правосъдието официално встъпиха в длъжност

Парламентът гласува и структурните промени, с които се създава Национална агенция за сигурност и Държавна агенция по горите

14:47 | 18.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Новите министри на икономиката и правосъдието официално встъпиха в длъжност
Петър Димитров и Миглена Тачева станаха официално днес министри съответно на икономиката и енергетиката и на правосъдието.

Те встъпиха в длъжност, след като Народното събрание гласува назначаването им след около 5-часови дебати. Същевременно министърът на земеделието и горите Нихат Кабил стана министър на земеделието и продоволствието след преименуване на ръководеното от него министерство.

Парламентът гласува и структурните промени, с които се създава Национална агенция за сигурност и Държавна агенция по горите. Досегашният министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, който се връща в парламента като депутат, ще бъде член на Комисията по икономическа политика и на Комисията по бюджет и финанси.

Непосредствено след избирането на новите министри премиерът Сергей Станишев отбеляза от парламентарната трибуна, че в областта на икономиката и енергетиката основните предизвикателства са приватизацията, намаляване на дефицита по текущата сметка, ускоряване ръста на износа и засилване конкурентоспособността на българската икономика. В интервю за Investor.bg Петър Димитров посочи, че Булгаргаз и други подобни структури трябва да се приватизират при наличие на конкуренция.

По думите на Станишев трябва да се предприемат решителни действия в диалог с бизнеса за намаляване на лицензионните и регистрационни режими, както и за реализацията на големите инфраструктурни обекти в областта на енергетиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още