IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Българска роза–Севтополис реши да увеличи капитала до 12,07 млн. лв.

Увеличението на капитала ще се обслужва от Първа Финансова Брокерска Къща ООД

12:55 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
ОСА на Българска роза–Севтополис реши да увеличи капитала до 12,07 млн. лв.
Акционерите на Българска роза – Севтополис гласуваха за увеличение на капитала на дружеството от 6,03 млн. лв. на 12,07 млн. лв. чрез емитиране на 6 032 712 нови акции с номинална и емисионна стойност 1 лв., съобщава БФБ-София.

Общото събрание на акционерите овластява Съвета на директорите на дружеството да предприеме необходимите действия, като приеме и внесе за потвърждаване в КФН проспект за публично предлагане на акции. Увеличението на капитала ще се обслужва от Първа Финансова Брокерска Къща ООД.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Българска роза - Севтополис, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 25 юли.

Също така акционерите на компанията взеха решение с миналогодишната печалба (в размер на 1,61 млн. лв.) да бъдат покрити натрупани загуби, след заделяне на 10% в резервния фонд на дружеството.

На събранието е гласувано и освобождаването на Илиян Славов Колев от Съвета на директорите, като на негово място е избран Бойко Цветков Ботев.

Днес акциите на казанлъшкото предприятие добавиха 2,07% към стойността си до средна цена от 6,40 лв. при изтъргувани 6 556 броя.

Свързани компании:

Българска роза-Севтополис АД(4BJ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:42 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още