IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Екобуплак откри в Габрово нова сортираща инсталация

Сортиращата инсталация ще бъде обслужвана от 19 работници, наети чрез “Бюрото по труда” в Габрово

12:37 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Екобуплак откри в Габрово нова сортираща инсталация

Втората сортираща инсталация на Екобулпак беше открита в Габрово днес, обявиха от организацията за разделно събиране на отпадъците от опаковки. Първата такава инсталация се намира в Сливен.

Съоръжението се намира на територията на Габровското общинско депо и е част от системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки, изградена от Екобулпак на територията на Община Габрово. Капацитетът на инсталацията е 4 тона отпадък на час. Той е съобразен с генерираните битови отпадъци от общината, а именно 31 060 т за 2006 г.

В инсталацията ще се извършва сортиране и сепариране на разделно събраните отпадъци чрез системата за разделно събиране, както и последваща обработка (балиране) преди транспортирането им до рециклиращите предприятия.

Площадката е с площ от 5000 кв.м. На нея е разположено помещението, в което е монтирана инсталация, депо за постъпващите за обработка отпадъци и склад за балираните опаковки. Сортиращата инсталация ще бъде обслужвана от 19 работници, наети чрез “Бюрото по труда” в Габрово. Планира се постепенно броят им да нарасне до 40 души.

Изграждането на сортиращи инсталации е част от задълженията на Организациите по оползотворяване във връзка с подписаният Меморандум с Министерството на околната среда и водите. До края на годината от Екобулпак ще бъдат пуснати в експлоатация такива съоръжения и в София, Пловдив, Русе, Търговище, Пазарджик, Горна Оряховица.

В Екобуплак членуват над 2300 компании от различни сектори на икономиката. Компанията има изградени системи за разделно събиране на отпадъците в над 72 общини в цяла България, между които София, Пловдив, Горна Оряховица, Севлиево, Габрово, Русе, Търговище, Балчик и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още