IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Общо 195 публични дружества са регистрирани в системата ЕКСТРИ

Дружествата, които не използват ЕКСТРИ, са предимно тези, които регулярно не спазват правилата, свързани с функционирането на публичните компании

12:08 | 17.07.07 г.
Общо 195 публични дружества са регистрирани в системата ЕКСТРИ
Броят на публичните дружества, които са регистрирани в интегрираната система за разкриване на информация ЕКСТРИ и подават публична информация чрез нея, към 9 юли е 195 от общо около 370 публични компании, които са задължени да я използват.

Това стана ясно днес на среща-дискусия на тема „Практически проблеми при използване на системата ЕКСТРИ три месеца след нейното въвеждане“, организирана от Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България и Асоциацията на индустриалния капитал в България със съдействието на Комисията по финансов надзор, БФБ-София и Централен Депозитар.

Дружествата, които не използват ЕКСТРИ за подаване на публична информация, са предимно тези, които регулярно не спазват правилата, свързани с функционирането на публичните компании, уточниха представители на БФБ.

Системата ЕКСТРИ към моментае задължителна за публичните дружества и емитенти на ценни книжа, като се разработват форми на системата и за останалите поднадзорни лица - инвестиционните и управляващи дружества, акционерните дружества със специална инвестиционна цел, инвестиционните посредници и договорните фондове.

Информацията, която се подава чрез интегрираната система за разкриване на информация до КФН, БФБ и ЦД има официален статут и тя се третира по еднакъв начин от посочените институции.

ЕКСТРИ стартира официално от 19 януари 2007 г. като до 30 март 2007 г. лицата, задължени да разкриват информация чрез системата, можеха да представят информация както чрез системата, така и на хартиен и магнитен носител. След 30 март обаче подаването на дължимата информация става чрез системата ЕКСТРИ.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още