IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дъщерна фирма на Фолксваген иска да прави авточасти в Карлово

Намерението е да се изработват части за марките “Фолксваген”, “Шкода” и “Сеат”

10:38 | 17.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Дъщерна фирма на Фолксваген иска да прави авточасти в Карлово

Дъщерна фирма на немския концерн “Фолксваген” е направила инвестиционно предложение на община Карлово за създаването на завод за производство на детайли за автомобили. Името на фирмата засега не се съобщава.

Намерението е да се изработват части за марките “Фолксваген”, “Шкода” и “Сеат”, каза кметът д-р Емил Кабаиванов.

Немската фирма е заявила желание да ползва сградата на бившия цех за лагери на ВМЗ в с. Богдан, който сега се стопанисва от шведската фирма SKF.

Своето предложение до общината инвеститорът отправил преди дни, след което негови представители заминали за среща с ръководството на SKF. “До момента нямам резултат от срещата им. Очаквам представители на немската фирма да се срещнат с мен след няколко дни”, съобщи д-р Кабаиванов.

Ако двете фирми се споразумеят, разкриването на завода може да се очаква в срок от 6 до 8 месеца. В такъв случай в общината могат да се разкрият 1000 работни места за машиностроители, а не за селскостопански работници или обслужващ персонал в туризма. Така ще бъде намерена адекватна заетост на стотиците машиностроители, освободени преди години при съкращенията във ВМЗ – Сопот, коментира градоначалникът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 02.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още