IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Работници блокираха един от порталите на Лукойл Нефтохим Бургас

Близо 300 нефтохимици са спрели за един час движението на хора и автомобили

10:22 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Работници блокираха един от порталите на Лукойл Нефтохим Бургас

Работници са блокирали за час тази сутрин един от порталите на Лукойл Нефтохим Бургас.

Близо 300 нефтохимици, които са си тръгвали от нощна смяна, са спрели движението на хора и автомобили през портала към кв. Долно Езерово от 07 до 08 ч., съобщи пред БГНЕС Руска Димитрова, лидер на КТ “Подкрепа” в рафинерията.

Сред протестиращите е имало представители на различни производства и дружества, изпълняващи дейности на територията на завода. С блокадата те са изразили своята солидарност с колегите си от Нефтохимтранспорт АД, които са в ефективен протест от петък. Тогава работниците от дружеството спряха работа заради уволнението на трима техни колеги, учредители на синдикална структура на “Подкрепа” в Нефтохимтранспорт.

Работниците отказаха да изпълняват основния предмет на дейност на дружеството-транспортиране на хора и продукция от рафинерията.

Ръководството на Лукойл Нефтохим нае външна фирма-превозвач.

В 16:30 ч. днес представители на работниците и служителите от Лукойл Нефтохим се събират на среща в централата на КТ “Подкрепа” в Бургас. На нея ще бъде взето решение кога и кои от порталите на завода ще бъдат блокирани.

Според Руска Димитрова ако се спазят уведомителните процедури, това може да стане не по-рано от четвъртък. На поредния си протест на 14 юли нефтохимиците заявиха, че са готови и тази събота да блокират пътя Бургас-София. Исканията им остават същите - въвеждане на намалено работно време и първа категория труд заради вредните условия на работа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още