IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Ломско пиво АД привличат вниманието тази седмица

На 19 юли, четвъртък, ще се проведе първият търг за продажба на акции на дружеството

07:50 | 16.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Акциите на Ломско пиво АД привличат вниманието тази седмица
Смесеният закрит аукцион за книжата на Ломско пиво АД ще бъде на фокуса на инвеститорите тази седмица. Вторичното публично предлагане е за 20% ( 900 хил. акции) от капитала на компанията.

На 19 юли, четвъртък, ще се проведе първият търг за продажба на акции от Ломско пиво. През първия ден ще се играе с лотове от по 10 хил. акции, а във втория и третия един лот ще бъде равен на една ценна книга. Лот е минималното количество от дадени ценни книжа, което може да бъде закупено.

Минималната цена през първия ден ще бъде 2,12 лв. на акция (21,2 хил. лв. на лот), а през втория и третия ден ще бъде 2,22 лв. на акция (2,22 лв. на лот). Собственикът на Ломско пиво АД - Агро Инвест Инженеринг АД, заедно с инвестиционните посредници БенчМарк Финанс АД и Пощенска банка АД са решили да определят максимална цена на акция, която е 3 лв. за всеки от дните на предлагането.

От 17 юли (вторник) на БФБ-София ще се търгуват акциите от увеличението на капитала на Медийни системи АД от 2 млн. лв. на 3,5 млн. лв. Със средствата от увеличението Медийни системи планира да разшири производствения капацитет с цел увеличаване на пазарния дял.

За тази седмица са насрочени и шест Общи събрания на акционерите – на АКБ Корпорация ХАД и Прибор АД в понеделник, на Строителна механизация 2000 АД в четвъртък, на Югоизточен холдинг и САФ Магелан в петък и на СИИ Имоти АДСИЦ в събота.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още