IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Безконтактни мултиплексорни вериги ЕООД печели поръчката за "единен фиш"

Цената е класифицирана информация, но е под определения за целта бюджет

15:17 | 11.07.07 г.
Безконтактни мултиплексорни вериги ЕООД печели поръчката за "единен фиш"
Комисия, съставена от експерти на Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР), Гранична полиция и Агенция „Митници", класира на първо място в поръчката за изработване на софтуер за т. нар. „единен фиш“ „Безконтактни мултиплексорни вериги“ ЕООД, на второ - „Сиенсис“ АД и на трето място - „Ай би ес – България“, съобщиха от МДААР.

Срокът за изпълнение на поръчката е 140 дни от подписване на договора. Цената е класифицирана информация, но е под определения за целта бюджет, уточняват от министерството.

За настоящата година МДААР е заложило бюджет от 4 милиона лева, с които да реализира политиката по подобряване на общото състояние на граничните пунктове.

Заданието на поръчката включва доставка на специални технически средства за интегрирането на автоматичната информационна система за граничен контрол и инсталирането им заедно с необходимия софтуер на 11 сухопътни гранични пункта на външните за ЕС български граници (Лесово, Капитан Андреево, Малко Търново, Калотина, Връшка Чука, Брегово, Стрезимировци, Олтоманци, Гюешево, Станке Лисичково и Златарево).

Системата ще включва електронна обработка на входящия и изходящия трафик от превозни средства, преминаващи през шосейните ГКПП, за да се заплащат всички дължими такси и глоби на едно място.

Комисията допусна до фазата на преговори три от общо осем поканени фирми.

МДААР е провело и две централизирани процедури по Наредбата за малките обществени поръчки за изработване и предоставяне на гербове на Република България и знамена на Република България и на Европейския съюз за нуждите на граничните пунктове.

Министерството осигури 70 герба - малък и голям герб за всеки граничен пункт (сухопътни, пристанища и аерогари), които ще бъдат предадени на областните управители. Стойността на гербовете е 16 800 лв. с ДДС.

В петък, 13 юли, ще бъдат отворени офертите за доставка на 500 знамена на Република България и 500 знамена на Европейския съюз.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:27 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още