IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Ломско пиво

До края на седмицата дружеството ще публикува шестмесечен отчет, а в понеделник ще има пресконференция във връзка с публичното предлагане

14:08 | 11.07.07 г.
КФН потвърди проспекта на Ломско пиво

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Ломско пиво” АД, гр. Монтана, в размер на 4,5 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

„Ломско пиво” АД е част от икономическата група на „Енемона” АД, като чрез „Агро Инвест Инженеринг” АД „Енемона” АД притежава 98.06% от капитала на емитента.

Предметът на дейност на дружеството е производство на пиво и свързани с това дейности и услуги, производство на малцов дестилат, високоалкохолни и безалкохолни напитки, търговска дейност в страната и чужбина.

Предстои регистрация на емисията за търговия на БФБ-София, от което ще зависи датата на търговете. До края на седмицата ще бъде публикуван шестмесечен отчет на Ломско пиво АД за 2007 г., каза за Investor.bg Прокопи Прокопиев, директор Корпоративна политика в Енемона АД. В понеделник ще има пресконференция във връзка с публичното предлагане.

Предлагане на 20% или 900 хил. акции от капитала на Ломско пиво ще бъде осъществено чрез метода смесен закрит аукцион на БФБ-София. Търгът ще е на два етапа с премия за големите играчи в първия етап, тъй като 45-те лота от по 10 хил. акции ще се продават с 10 ст. по-евтино от акциите, които ще се предлагат на втория етап, когато 1 лот ще бъде равен на една акция, става ясно от съобщение на дружеството.

Цената през първия ден ще бъде 2,12 лв. на акция (21,2 хил. лв. на лот), а втория и третия ден ще бъде 2,22 лв. на акция (2,22 лв. на лот). Лот е минималното количество от дадени ценни книжа, което може да се купува. Собственикът на Ломско пиво АД - Агро Инвест Инженеринг АД заедно с инвестиционните посредници БенчМарк Финанс АД и Пощенска банка АД, са решили да определят максимална цена на акция, която е 3 лв. за всеки от дните на предлагането.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още