IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак Холдинг намали минималната продажна цена на 2 свои дружества

Минималната лимитирана цена от 2,25 млн. лв. за 78,27% от капитала на Гоце Делчев БТ остава същата

17:06 | 09.07.07 г.
Булгартабак Холдинг намали минималната продажна цена на 2 свои дружества
Булгартабак Холдинг АД-София определи параметрите за продажбата на притежаваните от него акции в капитала на общо 3 тютюневи дружества - Кърджали Табак АД-София, Ямбол Табак АД и Гоце Делчев БТ АД-Гоце Делчев, съобщи БФБ-София.

Общо 461 828 броя акции от капитала на Кърджали-Табак АД, представляващи 90,56% от капитала на дружеството, ще бъдат предложени при минимална цена от 2,1 млн. лв. Желаещите да закупят пакета могат да подадат оферта в срок от 30 дни, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация. На предишния конкурс не се яви нито един кандидат за закупуване на дела на холдинга в Кърджали БТ, който беше оценен на минимум 2,5 млн. лв.

Булгартабак ще предложи и 256 170 акции от капитала на Ямбол-Табак АД, които представляват 99,73% от капитала му за минимум 600 хил. лв., като и тук желаещите да закупят посочените акции трябва да подадат оферти в срок от 30 дни, считано от датата на публикуване на обявата в съответствие с конкурсната документация. Предишната оферта за продажба на акциите на Булгартабак в капитала на дружеството бе на стойност 700 хил. лв.

Конкурсните документации за провеждането на новите конкурси за продажба на мажоритарния дял на Булгартабак в капитала на Кърджали Табак и Ямбол Табак са идентични с одобрените при провеждането на първоначалните конкурси, но с отразени нови финансови параметри. Непубличните дружества от портфейла на холдинга се предлагат чрез конкурс с единствен критерий за оценка на подадените оферти - предложена покупна цена, а тези с публичен статут - чрез смесен закрит аукцион на БФБ-София.

Предстои публикуване на всяка от обявите за провеждане на конкурсите в шест централни и един местен ежедневник, като датата за получаване на оферти ще бъде в първата половина на август 2007 г. В обявите и в конкурсните документации ще бъдат посочени всички важни дати, а именно за извършване на огледи, искане на разяснения, внасяне на депозити за участие и други, съобразени с определения срок за подаване на оферти.

Освен това Булгартабак Холдинг ще предложи на БФБ-София чрез смесен закрит аукцион 753 062 броя акции, представляващи 78,27% от капитала на Гоце Делчев БТ АД при минимална лимитирана цена 2,25 млн. лв. Аукционът е насрочен за 8 август 2007 г. Цената за мажоритарния пакет акции, определена за предишния аукцион, бе също 2,25 млн. лв.

Във връзка с предстоящите процедури за продажба, инвеститорите могат да посетят създадения информационен портал, където при изпълнение на описаните условия ще получат достъп до информация по отношение на всяко от дружествата, се казва още в съобщението на БФБ.
 
Днес нямаше сключени сделки с акциите на Булгартабак Холдинг. За последно акциите на дружеството се търгуваха на 4 юли при цена 32,55 лв.

Свързани компании:

Гоце Делчев-БТ АД(GDBT)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още