IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд България и Евроинс с промени в управителните органи

Съставът на Управителния съвет на Еврохолд България се увеличава от три на шест члена, като новите имена са Борислав Фесчиев, Йордан Генчев и Симеон Петков

12:54 | 06.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Еврохолд България и Евроинс с промени в управителните органи
На заседания на Управителните съвети на Еврохолд България АД и на ЗД Евроинс АД бяха взети решения за промени в управителните органи, съобщават от холдинга.

Съставът на Управителния съвет на Еврохолд България се увеличава от три на шест члена, като новите имена са Борислав Фесчиев, Йордан Генчев и Симеон Петков.

Борислав Фесчиев притежава опит в областта на сливанията и придобиванията на международни компании на стойност над 27 млрд. щатски долара, както и в управлението на финансови активи във фонда Marco Polo Hedge Fund. Притежава магистърска степен по Международен мениджмънт от Thunderbird, САЩ и магистърска степен по Бизнес администрация от Държавния Университет в щата Аризона, САЩ. Борислав Фесчиев ще отговаря за дейността по придобиване и продажби на компании, преструктуриране и финансиране на холдинга.

Йордан Генчев е с опит в областта на застраховането и презастраховането. В продължение на шест години е изпълнявал длъжността Изпълнителен директор на смесено българо–английско презастрахователно брокерско дружество в Лондон. Бил е и заместник-председател на Булстрад и ДЗИ. Йордан Генчев ще консултира мениджърския екип на Еврохолд България при придобиването на застрахователни компании в региона.

Симеон Петков е Главен изпълнителен директор на ИП Евро-Финанс АД и член на Съвета на директорите на Българската Асоциация на лицензираните инвестиционни брокери.

В Управителния съвет на дъщерното застрахователно дружество Евроинс АД също са извършени промени. Кирил Бошов освен Председател на Управителния съвет поема и поста Главен изпълнителен директор.

За заместник–председател на Управителния съвет и Заместник-главен изпълнителен директор е избрана Златолина Мукова. Тя притежава опит в областта на стопанското управление и финансовия мениджмънт. Кариерата и включва ръководни длъжности в обществения и частен сектор като изпълнителен директор, финансов директор и вътрешен контрольор на частни дружества, заместник-министър на транспорта и съобщенията, отговарящ за финансите, европейската интеграция и структурната реформа, мениджър в Български пост-приватизационен фонд, основан от Европейската банка за възстановяване и развитие. Златолина Мукова е възпитник на транспортния факултет на Техническия Университет в София, притежава магистърска степен по икономика от Университета за Национално и световно стопанство, София и Сертифицирана диплома по счетоводство и финанси от Асоциацията на експерт – счетоводителите, Великобритания

Антон Пиронски е избран за член на Управителния съвет и Изпълнителен директор на дружеството. Антон Пиронски притежава магистърска степен по приложна математика от ВМЕИ, гр.София. Кариерата му е свързана със застраховането. В ЗД Евроинс работи от основаването на компанията, като е изпълнявал различни ръководни длъжности като директор “Автомобилно застраховане, ръководител “Вътрешен контрол” и Заместник-изпълнителен директор.

Мястото на досегашния председател на Надзорния съвет на застрахователното дружество Асен Христов се заема от Виолета Даракова, изпълнителен директор на ЗД Евроинс АД от неговото основаване. Асен Христов ще продължи да изпълнява функциите си на Председател на Надзорния съвет на Еврохолд България АД.

На 29 юни акционерите на застрахователната компания Евроинс гласуваха за увеличение на капитала със собствени средства от 7,5 млн. лв. на 10 млн. лв.

По време на днешната борсова сесия книжата на Еврохолд България поскъпнаха с 1,21% до средна цена от 5,01 лв., а тези на Евроинс отчетоха спад от 0,59% до 16,88 лв. за брой.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още