IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бороспорт инвестира над 70 млн. лв. в нови писти и съоръжения на Боровец

Компанията получава сертификат за инвеститор първи клас днес

09:15 | 06.07.07 г.
Бороспорт инвестира над 70 млн. лв. в нови писти и съоръжения на Боровец
Бороспорт АД ще получи днес сертификат за инвеститор първи клас за проект за устойчиво развитие на инфраструктурата за планински туризъм и зимни спортове в Боровец, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Инвестиционният проект предвижда изграждането на нови ски писти, реконструиране на съществуващи ски зони, лифтови съоръжения, системи за изкуствен сняг и инфраструктурни съоръжения.

В рамките на три години ще бъдат инвестирани над 70 милиона лева.

Обектите ще бъдат изграждани на подходящи места в рамките на курортния комплекс на обща площ от 500 хил. кв. м.

Реализирането на инвестиционния проект ще доведе до създаване на 208 нови работни места, а по време на строителството и пускането в експлоатация ще бъдат заети около 150 души.

В началото на последния зимен сезон Бороспорт инвестира 12 млн. лв. в обновления на ски съоръженията в курорта. Дружеството е създадено през 1991 г. и наследява подемните съоръжения в Боровец от Балкантурист. Днес компанията стопанисва лифтовете, влековете, снежните инсталации и машините за поддържане на ски пистите в курорта.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:59 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още