IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат ни допълнителна помощ за проекти в ядрения и неядрения сектор

Бяха отпуснати допълнително 11,84 млн. евро за изпълнение на проект „Преработка и конденциониране на твърди радиоактивни отпадъци с висок фактор на намаляване на обема"

18:18 | 05.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат ни допълнителна помощ за проекти в ядрения и неядрения сектор
Участниците в 13-та сесия на Асамблея на донорите на Международен фонд „Козлодуй”, администриран от ЕБВР, одобриха всички предложени от българската страна споразумения за безвъзмездна помощ за проекти в ядрения и неядрения сектор, съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката.

Бяха отпуснати допълнително 11,84 млн. евро за изпълнение на проект „Преработка и конденциониране на твърди радиоактивни отпадъци с висок фактор на намаляване на обема", 20 млн. евро по програмата за извеждане от експлоатация на двата блока на АЕЦ, както и за изграждане на топлоцентрала „Козлодуй" на обща стойност 39 млн. евро.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и директорът на дирекция „Ядрена безопасност” на ЕБВР Винс Новак подписаха 5 споразумения на обща стойност 55 млн. евро в рамките на План за изпълнение на стратегията за намаляване на отрицателните последици от по-ранното извеждане от експлоатация на блоковете на АЕЦ „Козлодуй". Те имат отношение към ТЕЦ „Марица Изток 2" ЕАД, НЕК ЕАД, изграждане на газопровод в Силистра, рехабилитация на уличното осветление в 20 общини, саниране на обществени сгради и пр.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още