IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НЕК изключва поетапно тока на Кремиковци заради дългове

По данни на НЕК към 27 юни 2007 г. просрочените задължения по споразумителни протоколи за разсрочено плащане са били в размер на 4,034 млн. лв.

18:42 | 04.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
НЕК изключва поетапно тока на Кремиковци заради дългове
Ръководството на Национална електрическа компания (НЕК) ЕАД продължава предприетите на 2 юли мерки по поетапно ограничаване на електрозахранването на Кремиковци АД, за да защити финансовите си интереси, съобщиха от компанията.

От НЕК посочват, че собственикът на металургичния комбинат - Global Steel, продължава да не спазва договора за продажба на електрическа енергия с Национална електрическа компания ЕАД.

По данни на НЕК към 27 юни 2007 г. просрочените задължения по споразумителни протоколи за разсрочено плащане са били в размер на 4,034 млн. лв., от които Кремиковци АД са заплати 2,5 млн. лв. Оставащите просрочени задължения за доставена на металургичния комбинат електрическа енергия към 3 юли 2007 г. възлизат на 1,945 млн.лв.

Общата задлъжнялост на комбината е в размер на 80,086 млн. лв., от които 78,141 млн. лв. са обхванати в споразумителни протоколи за разсрочено плащане.
 
Като мярка срещу неплатени задължения от страна на Кремиковци НЕК изключи поетапно електрозахранването на дружеството и в средата на февруари.
 
Акциите на Кремиковци не се търгуват на БФБ от 26 април, тъй като дружеството не е представило навреме финансов отчет.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още