IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подсигуряват електрозахранването във Варна с 9 нови подстанции

Обмислят преместването на централата на Е.ОН България от Горна Оряховица във Варна

16:53 | 04.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подсигуряват електрозахранването във Варна с 9 нови подстанции

Девет нови подстанции ще бъдат изградени в следващите няколко години във Варна, за да се стабилизира електроснабдяването в региона. Това стана ясно днес след среща на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов с ръководството на Е.ОН България и екипа, който работи по Общия устройствен план на града.

Борислав Гуцанов подчерта, че един толкова бързо развиващ се град като Варна се нуждае от качествено захранване и промяна в структурата на електроснабдяването, за да няма проблеми с тока в следващите 25-30 години.

Това е важно да се има предвид сега, преди допълнителното застрояване, за да се положат необходимите кабелни системи в посоките, в които ще се разраства Варна.

На днешната среща стана въпрос и за преместването на централата на фирмата от Горна Оряховица във Варна. Аргументите са, че 90% от работниците на Е.ОН са във Варна, както и основните дейности, които фирмата извършва са на територията на морския град. Досега отдел "Продажби" се намираше в Горна Оряховица, а отдел "Мрежи" - във Варна. Председателят на Управителния съвет на Е.ОН Манфред Пааш прие идеята за дообмисляне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:19 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още