IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Три камери ще следят денонощно пътя София-Кулата в нов пропускателен пункт

Инвестицията в контролно-пропускателен пункт „Дяково” възлиза на 21 500 лв.

17:50 | 03.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Три камери ще следят денонощно пътя София-Кулата в нов пропускателен пункт
Контролно-пропускателен пункт „Дяково” бе открит днес, съобщиха от Министерство на земеделието и горите.

Пунктът е изграден със средства на Регионално управление по горите (РУГ) - Кюстендил, като ще се използва съвместно от структурите на Национално управление по горите (НУГ) и Областна дирекция „Полиция” - гр. Кюстендил. Инвестицията възлиза на 21 500 лв.

Монтираните три камери осигуряват 24-часово наблюдение на преминаващите превозни средства по главен път София – Кулата, като информацията се подава до Държавно лесничейство - Дупница и Районното полицейско управление.

На територията на страната до момента функционират 31 постоянни и 35 временни контролни горски пункта (КГП). В изпълнение на програмата на Министерство на земеделието и горите от 2004 г. за намаляване на нарушенията в горите е разработена система за контрол и наблюдение върху движението на обли и преработени дървени материали, която вече функционира на територията на РУГ – Пазарджик.

В момента се извършва изграждането й в девет КГП на територията на РУГ – Благоевград.

По данни на Национално управление по горите след въвеждането на системата за наблюдение се забелязва значително намаляване на нарушенията в горите. Чрез нея се осъществява видеонаблюдение на преминалите през КГП транспортни средства с дървесина, както и електронна обработка на данните от документите, което прави невъзможно преминаването на дървесина с нередовни документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още