IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписват договора за концесия на пристанищен терминал Оряхово

„Слънчев дар” АД, град Варна спечели едностепенния неприсъствен конкурс за концесионер на порта

15:36 | 03.07.07 г.
Автор - снимка
Създател
Подписват договора за концесия на пристанищен терминал Оряхово
Договорът за предоставянето на концесията на ”Пристанищен терминал Оряхово” ще бъде подписан утре в Министерството на транспорта, съобщиха от министерството.

С решение № 343 от 16 май 2007 г. Министерският съвет определи „Слънчев дар” АД, град Варна, за кандидата, спечелил едностепенния неприсъствен конкурс за концесионер на порта.

Терминалът е част от пристанището за обществен транспорт с национално значение Лом и е обект – публична държавна собственост. Срокът на концесията е 25 години.

Пристанищният терминал е предназначен за обработка на товари и поща с изградени 2 кейови места, както и за обслужване на пътници, като за целта е изградено едно кейово място. Общата територия на обекта на концесия е с площ 12 300 кв. м.

Конкурсната процедура за определяне на концесионер на пристанищен терминал Оряхово беше обявена на 24 юни 2005 г. Участие в конкурса бяха заявили Слънчев дар и гръцката компания G.E.K. S.A.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:15 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още