IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кабинетът предлага свободно да внасяме аудио и видеодискове от ЕС

Друга промяна в нашето законодателство предвижда министърът на икономиката и енергетиката да информира ЕК за количествата и качеството на внесения и доставен от държави-членки на ЕС нефт в страната.

16:57 | 28.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Кабинетът предлага свободно да внасяме аудио и видеодискове от ЕС
Всяко лице, законно придобило на територията на ЕС или европейското икономическо пространство оптични дискове, матрици или други носители, съдържащи аудио- и видоезаписи, може свободно да ги внесе или изнесе на или от територията на България. Това предвижда една от предлаганите от Министерски съвет промени в Закона за административното регулиране на производството и търговията с оптични дискове, матрици и други носители, съдържащи обекти на авторско право и сродните му права.

Промените са свързани с пълноправното членство на страната ни в ЕС и съответния административен контрол върху вноса и износа на носители на аудио- и видеозаписи.

Друга промяна в българското законодателство, пряко свързана с регламентите на ЕС, предвижда министърът на икономиката и енергетиката да информира ЕК за количествата и качеството на внесения и доставен от държави членки на ЕС нефт в страната. Съответните законодателни промени ще бъдат направени в Наредбата относно съдържанието, структурата, условията и реда за предоставяне на информация, предвидена в правото на ЕС в областта на енергетиката, на институции на Общността.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:55 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още