IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мел инвест холдинг ще бъде поръчител по заеми за 3,6 млн. евро

Холдингът ще бъде поръчител върху записи на заповед относно банкови кредити към две дружества, в които Мел инвест има дялово участие

16:12 | 28.06.07 г.
Мел инвест холдинг ще бъде поръчител по заеми за 3,6 млн. евро
Мел инвест холдинг АД-София ще бъде авалист (поръчител) по записи на заповед на обща стойност 3,59 млн. евро, съобщи БФБ-София. Решението е взето на Общото събрание на акционерите, проведено на 25 юни.

От една страна, Мел инвест холдинг ще е авалист по запис на заповед по кредит на Мелничен комплекс Сливен АД пред Райфайзенбанк (България) ЕАД. Кредитът е в размер на 2,15 млн. евро при годишна лихва в размер на стойността на едномесечния EURIBOR, увеличена с надбавка от 3,5 пункта и наказателна лихва за забава в размер на едномесечния EURIBOR плюс 10 пункта надбавка годишно върху цялата усвоена и непогасена главница по кредита за времето на забавата до окончателното погасяване на забавените вноски и с краен срок за погасяване на всички дължими суми по кредита 25 август 2013 г.

Мел инвест холдинг ще отговаря пред банката за изпълнение на всички задължения от страна на Мелничен комплекс Сливен в нейна полза със срок за заплащане 1 месец след изтичане срока на договора за банков кредит. Холдингът притежава 46,29% от капитала на Мелничен комплекс.

Освен това Мел инвест холдинг ще е и авалист по запис на заповед относно кредит на Деметра АД-Сливен, в което холдингът има дялово участие от 25 на сто. Кредитът е към Райфайзенбанк и е в размер на 1,44 млн. евро при годишна лихва в размер на стойността на едномесечния EURIBOR, увеличена с надбавка от 3,5 пункта и наказателна лихва за забава в размер на едномесечния EURIBOR плюс 10 пункта надбавка годишно върху цялата усвоена и непогасена главница по кредита за времето на забавата до окончателното погасяване на забавените вноски и с краен срок за погасяване на всички дължими суми по кредита 25 август 2014 г.

Мел инвест холдинг ще отговаря пред банката за изпълнение на всички задължения на кредитополучателя, така както са договорени в договора за банков кредит, със срок за плащане 1 месец след изтичане на срока на договора.

ОСА е взело решение и за заделяне на печалбата за 2006 г. в размер на 29 000 лв. (след данъчно облагане), както и неразпределената печалба от минали години в размер на 56 000 лв. за фонд "Резервен".

Днес акциите на дружеството поевтиняха с 1,21% до 1,63 лв. при прехвърлени 50 лота. Въведени оферти за покупка има при цена 1,61 лв., а въведени оферти за продажба – при цена 1,7 лв.

Свързани компании:

Мел инвест холдинг АД(MELH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още