IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Над 10% е ръстът на общинските приходи за 2006 г.

Образованието е основна дейност на общините и за него се изразходват около една трета от общинските бюджети

15:47 | 28.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Над 10% е ръстът на общинските приходи за 2006 г.

Реалният ръст на общинските приходи за 2006 г. е над 10%, като ръстът на капиталовите разходи на местната власт достига 21%, се казва в приетия днес от правителството годишен доклад за изпълнение на Стратегията за децентрализация и програмата й.

В доклада, изготвен от Министерството на регионалното развитие и благоустройството се изтъква още, че образованието е основна дейност на общините и за него се изразходват около една трета от общинските бюджети.

Припомняме, че основните цели на приетата през миналата година Стратегия за децентрализация до 2009 г. са: ускорено прехвърляне на правомощия и ресурси от държавните органи към общинските; оптимизиране функционалната компетентност на областния управител и териториалните звена на централната изпълнителна власт; повишаване на управленската и финансова самостоятелност на кметствата в рамките на общините.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още