IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Минималното заплащане за трудов стаж ще е 0,6 на сто от месечната заплата

Право на допълнително възнаграждение възниква при поне една година придобит трудов стаж

12:29 | 28.06.07 г. 1
Автор - снимка
Създател
Минималното заплащане за трудов стаж ще е 0,6 на сто от месечната заплата
Минималният размер на допълнителното възнаграждение за трудов стаж и професионален опит да бъде 0,6 на сто от основната месечна заплата за всяка прослужена година, реши на днешното си заседание кабинетът.

Постановлението влиза в сила от 1 юли тази година, като право на допълнително възнаграждение възниква при поне една година придобит трудов стаж.

Минималният размер на добавката за съответния бранш и фирма се определят с колективен трудов договор на фирмено равнище, а конкретният размер на добавката се посочва във всеки индивидуален трудов договор.

С разпоредбите на документа се гарантира запазване на получаваната в момента брутна заплата от работника и служителя при настоящия му работодател.

Работната заплата ще се увеличава с определен процент, придобит на една и съща, сходна или със същия характер работа, длъжност или професия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:43 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Очевидно
преди 1 месец
Стажът на работник в хотел как трябва да се заплаща: само прослужените години във фирмата или всички прослужени години? Също така и на работещите на национални празници - по график?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още