IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова репо-сделка за близо 20 млн. лв. с акции на Химимпорт АД

Сделката е за 4,8% от капитала на дружеството и вчера е регистирана на БФБ-София

18:13 | 27.06.07 г.
Нова репо-сделка за близо 20 млн. лв. с акции на Химимпорт АД

Българска пощенска банка АД сключи репо сделка с 6,25 млн. акции на Химимпорт АД за общо за 19,6 млн. лв. при единична цена 3,13 лв. за брой.

Сделката е за 4,8% от капитала на дружеството и вчера е регистирана на БФБ-София. Тъй като делът е под 5%, купувачът на акциите, тоест страната получила финансирането, вероятно няма да бъде оповестена, тъй като вероятно той няма да премине граница кратна на 5% или други граници, при които е длъжен да уведомява. Можем да предположим, обаче че толкова голям пакет има само Химимпорт Инвест АД, мажоритарен собственик в Химимпорт АД. Купувач, или финансираща страна, е Българска пощенска банка, като от банката уточниха само, че лихвения процент не е 14%, както при стандартните репа сключвани от банката.

Сделката е поредното голямо репо, свързано с Химимпорт, след като на 12 юни Химимпорт Инвест АД се финансира с 80 млн. лв. чрез репо-сделка с купувач Уникредит Булбанк АД, продавайки 16 млн. акции на Химимпорт АД.

На 13 юни пък Централна кооперативна банка АД (от икономическата група на Химимпорт АД) придоби 5% от капитала на КРЗ Одесос, в резултат на репо-сделка с продавач Холдинг Варна А, който се финансира с 6,46 млн. лв.

По време на днешната борсова сесия акциите на Химимпорт поскъпнаха с 0,51% до 11,83 лв. при обем от 63 829 лота.



Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още