IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ стана пълноправен член на Федерацията на европейските фондови борси

Членове на FESE могат да бъдат само борси от държави членки на Европейския съюз, чиито фондови пазари са обявени за регулирани пазари от Европейската комисия

13:27 | 27.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
БФБ стана пълноправен член на Федерацията на европейските фондови борси

На редовното годишно Общо събрание на Федерацията на европейските фондови борси (FESE), състояло се на 25 юни в Брюксел, Българска фондова борса - София е приета за пълноправен член на организацията. Това съобщиха днес от борсовата институция.

По време на посещението в Брюксел са проведени многобройни срещи с ръководните представители на европейските борси. В хода на разговорите отново е бил потвърден интересът на водещи борси и борсови обединения като Италианската фондова борса (Borsa Italiana), OMX, Атинската фондова борса и др. към стратегическо партньорство с БФБ.

Членове на FESE могат да бъдат само борси от държави членки на Европейския съюз, чиито фондови пазари са обявени за регулирани пазари от Европейската комисия. Федерацията участва активно във формирането на законодателните решения и директивите в областта на капиталовите пазари в ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 26.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още