IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АП предлага пакети от три дружества за приватизация през БФБ-София

Предложени са 0,21% от капитала на ЕАЗ ООД – Перущица, 0,003% от капитала на Мина Лев ООД – с. Кръстец и 24% от Черноморец ООД – с. Черноморец

13:12 | 27.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
АП предлага пакети от три дружества за приватизация през БФБ-София

На основание постъпило заявление от Агенцията за приватизация, се регистрират три дружества на "Приватизационен пазар", сегмент "Неприсъствен публичен търг", съобщава Българска фондова борса – София. Началната и крайната дата на търга ще бъдат обявени след обнародване в Държавен вестник.

Предложени са 9 дяла (0,21%) от капитала на ЕАЗ ООД – Перущица, един дял (0,003%) от капитала на Мина Лев ООД – с. Кръстец и 120 дяла (24%) от Черноморец ООД – с. Черноморец. Началната цена за пакетите на ЕАЗ ООД и Мина Лев ООД е съответно 2 270,70 лв. и 10 лв., като за тях ще се плаща в кеш. Пакетът от капитала на Черноморец ООД е с начална цена от 23 280 лв., като за него ще се плаща с непарични платежни средства.

Мина Лев е с изградени мощности за подземен добив на черни каменни въглища. Мината се намира на вододелното било на Тревненския Балкан, на 800 м от гара Кръстец. Находището е разположено е в средната част на главната Старопланинска верига, в района на Балканския минен басейн. Към края на 2003 г., от когато са последните посочени данни в меморандума на дружеството, активите са на стойност 1,25 млн. лв., а съвкупните задължения – 1,1 млн. лв.

ЕАЗ ООД се занимава с производство на пусково-защитна апаратура, автоматични прекъсвачи, стоки за бита, услуги, вътрешна и външна търговия. Към края на миналата година дружеството има активи на стойност 1,9 млн. лв. Дългосрочните задължения на дружеството възлизат на 100 хил. лв., а текущите пасиви са в размер на 723 хил. лв. собственият капитал е в размер на 1,08 млн. лв. За миналата година предприятието има печалба от 33 хил. лв. и приходи на стойност 2,14 млн. лв.

Предметът на дейност на Черноморец ООД е свързан с добив и преработка на скално-облицовъчни материали, вътрешна и външнотърговска дейност. За миналата година компанията има загуба от 55 хил. лв. при приходи на обща стойност 65 хил. лв. Сумата на активите на компанията към 31 декември 2006 г. е 556 хил. лв. Собственият капитал е 97 хил. лв., а задълженията – 459 хил. лв.

Списъкът с дружествата за приватизация посредством НПТ и техните параметри може да се види тук. Пълните информационни меморандуми на дружествата могат да бъдат открити тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още