IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат: Пожарът няма да се отрази на производството

Уточнението е във връзка с вчерашната публикация на Dnes.bg, която информира за инцидента

10:11 | 27.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Монбат: Пожарът няма да се отрази на производството

Възникналият в понеделник пожар в един от цеховете на Монбат АД няма да се отрази на производствения процес, заявиха от компанията в съобщение до БФБ-София. Уточнението е във връзка с вчерашната публикация на Dnes.bg, която информира за инцидента.

На 25 юни 2007 г. около 22 часа е изгорял ръкавен филтър – консуматив на една от мелниците за производство на оловен прах, поясняват още от компанията. Щетите са в размер около 16 хил. лв. От Монбат считат, че до края на седмицата мелницата за производство на оловен прах отново ще бъде в експлоатация.

В понеделник стана ясно, че от началото на годината до края на май Монбат АД е реализирало печалба в размер на 5,42 млн. лв., или с 93,43% повече в сравнение със същия период на миналата година. През първите пет месеца на 2007 г. дружеството е реализирало приходи в размер на 41,62 млн. лв., което представлява ръст от 36,58% на годишна база.

От началото на днешната търговска сесия до момента по позицията бяха прехвърлени 252 акции, като цената им отчете ръст от 2,09% до 13,70 лв. Вчера книжата на дружеството достигнаха рекордните 13,90 лв. за брой.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още