IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ломско пиво приключи проект за енергийна ефективност за 500 хил. лв.

Резултатите от мониторинга на приложените мерки показват, че Ломско пиво реализира икономии в размер на 16% от разходите

11:38 | 26.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Ломско пиво приключи проект за енергийна ефективност за 500 хил. лв.

Ломско пиво АД приключи успешно проект по прилагане на енергоефективни мероприятия в завода, съобщиха от компанията. Проектът е реализиран от Енемона АД, като стойността му е около 500 хил. лв.

Резултатите от мониторинга на приложените енергоспестяващи мерки показват, че въпреки планираното увеличаване на производството, Ломско пиво реализира икономии в размер на 16% от общите разходи на дружеството, се казва в съобщението. Вследствие на приложените мерки по енергийна ефективност, пивоварната реализира значителни икономии от мазут и електроенергия. Инвестицията ще се изплати само от постигнатите икономии за три години.

Приложените енергоспестяващи мерки носят и значителни екологични ползи. Реализираните икономии от мазут и електроенергия от своя страна водят до съществено намаляване на отделяните при производствения процес емисии парникови газове СО2.

По-рано този месец от пивоварната обявиха, че инвестициите в производството за последните две години възлизат на 3,8 млн. лв. Освен енергоспестяващите мероприятия на сградния фонд и съоръженията, компанията е реализирала и програма на стойност 2,8 млн. лв. за закупуване на нови и модернизация на съществуващите машини и оборудване.

Ломско пиво е наследник на основаната от чешките братя Милотин и Хозман в далечната 1894 г. пивоварна в крайдунавския град Лом. Към настоящия момент пивоварният завод е смесено акционерно дружество, учредено през 1997 г. с търговска марка „Алмус – 1894”. Дружеството произвежда асортимент от 9 продукта от марките Almus, Шопско пиво и София.

Свързани компании:

Ломско пиво АД(LOMP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още