IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 26 юни

07:39 | 26.06.07 г.
Преглед на печата за 26 юни
"Екуест" вече иска повече пари да чисти София
в. Дневник
 
Инвестиционният фонд "Екуест", който през март купи концесионерите по чистотата в София "Волф", ДИТЦ и "Чистота", иска от общината 14 млн. лв. допълнително до края на годината, съобщи зам.-кметът Минко Герджиков.
Компанията "Новера", която е собственикът на трите чистещи фирми, настоява за 7 млн. лв. допълнително, за да увеличи контейнерите за боклук и изпразването им. Тя иска отделно да се вдигне със 7 млн. лв. бюджетът за чистенето, като мотивът е ръстът в цените на горивата и на минималната работна заплата от 2004 г. досега.

България става ключов играч в "Южен поток"
в. Сега
 
Последните новини около мегапроекта "Южен поток" поставят България в нова позиция и "вдигат акциите" на страната ни като енергиен център. През уикенда стана ясно, че планът за изграждане на ново трасе за руския газ до Италия изненадващо се променя и че вместо през Турция тръбата ще преминава през България. В събота "Газпром" и италианската ЕНИ подписаха меморандум, който предвижда синьото гориво от района на Новоросийск да пътува 900 км по дъното на Черно море и да стига директно до българския бряг. Оттам газът ще тече към страни от ЕС - на юг през Гърция до Италия и на север до Австрия и Словения. Двете сухоземни трасета предстои да се уточнят. България е готова да се присъедини към проекта "Южен поток", заяви президентът Георги Първанов след едночасова среща с руския президент Владимир Путин в Загреб в неделя вечерта.

Дават на съд за 10 млн. лв. шеф на Държавния резерв
в. Новинар
 
Софийски градски съд даде вчера ход на делото срещу бившия шеф на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станислав Копаров, който е подсъдим за длъжностно престъпление в качеството му на директор на агенцията. През 2003 година той купил 100 000 тона брикети, с което ощетил агенцията с над 10 млн. лева, тъй като стоката липсвала в номенклатурните списъци на резерва. Пред съда бе представен и граждански иск от държавната агенция в размер на 10 млн. лева и имуществени вреди и 1 млн. лева неимуществени вреди за уронване престижа на институцията. Съдът обаче прецени, че той е недопустим, и го отхвърли.
 
20 000 нови жилища стоят празни
в. Стандарт
 
20 000 нови жилища в София остават празни, защото за тях няма купувачи, научи "Стандарт" от строителни предприемачи. 2 млн. кв. м обитаема площ в столицата е непродадена. В същото време брокери твърдят, че търсенето е по-голямо от предлагането. В имотите масово се перат пари, затова пазарът е като въздушна кула - цените постоянно растат, макар и без основание, твърдят специалисти в бранша.

"Ситигаз" увеличава инвестициите с 30 млн. лв.
в. Дневник
 
Акционерите на "Ситигаз", която притежава лиценз за газоразпределение за регион "Тракия", решиха да увеличат капитала на дружество с 30 млн. лв. до 60 млн. лв., съобщи членът на съвета на директорите Александър Кожухаров. "Ситигаз" е дъщерно дружества на италианската компания "Газ Римини". Увеличението на капитала ще е със средства на компанията майка. Те ще бъдат насочени към изпълнението на инвестиционната програма за тази и 2008 г. и изграждането на газоразпределителната мрежа в Пловдив и Хасково и изграждане на газопровод между Димитровград и Хасково, обясни той. Програмата за тази година е за около 23 млн. лв., но вероятно ще бъде надвишена с 6-7 млн. лв. Вече са присъединени 24 промишлени потребителя в Казанлък и Пловдив.

"Топлофикация Шумен" изправена пред фалит
в. Сега
 
Само бърза процедура за приватизация може да спаси "Топлофикация Шумен". Това обяви вчера шефът на Агенцията за приватизация (АП) Тодор Николов. Агенцията вече изпратила писмо до енергийното ведомство, в което предупреждава, че предприятието е в лошо финансово състояние. Николов припомни, че м. г. агенцията е продала част от активите на шуменската фирма, за да бъдат върнати борчове към "Булгаргаз". Въпреки това дружеството продължило да трупа задължения и загуби. Ще обявим приватизационната процедура, но не съм оптимист", заяви шефът на АП. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:14 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още