IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отвориха ценовите оферти за "Безхартиено заседание на общински съвет"

Системата ще се ползва от общинските съвети на Велико Търново, Горна Оряховица и Казанлък

18:10 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Отвориха ценовите оферти за "Безхартиено заседание на общински съвет"
Ценовите оферти на трите фирми, допуснати до втория кръг на конкурса по обществена поръчка за „Разработка на интегрирана система „Безхартиено заседание на общинския съвет и електронно гласуване“, бяха отворени днес официално от конкурсната комисия на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР).

Системата ще се ползва от общинските съвети на Велико Търново, Горна Оряховица и Казанлък. Предвижда се интегрираната система да е съвместима с електронното правителство.

Според регламента на конкурса, за крайната оценка на офертите по 50% тежест имат ценовата оферта и техническото предложение.

Представените ценови оферти са без ДДС, както следва:
- „Контракс“ ООД - 176 934 лв.,
- „Датаком“ ООД - 343 хил. лв.,
- „Немечек“ ООД - 325 хил. лв.

Докато на първия кръг най-много точки е събрало „Датаком“, в крайна сметка „Контракс“ излезе на първо място поради много добрата си ценова оферта.

От комисията обаче посочиха, че ще направят предложение до министъра на държавната администрация за обявяване на победител в конкурса, след като в тридневен срок „Контракс“ даде писмена обосновка на ценовата си оферта. Това по закон се налага в случаите, когато ценовата оферта на дадена фирма е по-ниска от тази на останалите с повече от 30%.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още