IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Даваме 4 млн. лири на Краун Ейджънтс за съвети за финансовата администрация

Договорът е изцяло консултантски, а целта му е да „отговори на новите предизвикателства пред приходните администрации, свързани с членството на България в ЕС"

18:08 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Даваме 4 млн. лири на Краун Ейджънтс за съвети за финансовата администрация

Министърът на финансите Пламен Орешарски и програмният директор на Краун Ейджънтс Браян Банс подписаха договор за трети етап на програма за реформи, съобщиха от Министерство на финансите.

Договорът е изцяло консултантски, а целта му е да „отговори на новите предизвикателства пред приходните администрации, свързани с членството на България в ЕС, в частност, влизането на България в общия пазар и рисковете, свързани с изпълнението на приходната част на бюджета“. Рисковете според МФ се обуславят от това, че България на практика няма „граница” с останалите страни-членки.

На Краун Ейджънтс ще разчитаме за това да ни предават познанията си за съществуващите схеми за неплащане, укриване или източване на данъци, така че чрез превенция и последващ контрол да се минимизира рискът за бюджета на страната и за финансовата стабилност на държавата.

Договорът е на стойност 3,9 млн. лири, като изтича в края на 2008-ма година. Той ще ангажира Краун Ейджънтс с по-широк кръг от финансови въпроси, като консултациите им ще бъдат насочени към всички приходни агенции, част от структурата на Министерство на финансите. По програмата ще работят десет постоянни съветници, които ще бъдат подпомагани от допълнителни експерти, ангажирани краткосрочно.

Краун Ейджънтс ще изготвят ежемесечни доклади и тримесечен обобщен доклад за дейността си по изпълнение на поетите ангажименти – анализи и препоръки. Ще се анализира практиката и рамката, в която изпълняват задълженията си администрациите и на тази база ще се предлагат препоръки.

Предишният договор изтече в края на 2006 година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:20 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още