IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Трима са кандидатите за изграждане на "единен фиш" на граничните пунктове

Основната цел на поръчката е гарантиране събираемостта на държавните вземания

17:54 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Трима са кандидатите за изграждане на "единен фиш" на граничните пунктове
Три фирми кандидатстват за възлагане на специална обществена поръчка за изработване на софтуер за локална система за обработка чрез „единен фиш“ и интегрирането й със системите на „Гранична полиция“, Агенция „Митници“ и Фонд „Републиканска пътна инфраструктура“, стана ясно при отваряне на конкурсната документация на фирмите от комисия на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР). Допуснатите до участие в конкурса фирми са „Безконтактни мултиплексорни вериги“ ЕООД, „Сиенсис“ АД и „Ай Би Ес България“.

От конкурсната комисия посочиха, че основната цел на поръчката е гарантиране събираемостта на държавните вземания.

Заданието на поръчката включва доставка на специални технически средства за интегрирането на автоматичната информационна система за граничен контрол и инсталирането им заедно с необходимия софтуер на 11 сухопътни пункта на външните за ЕС български граници. Системата ще извършва електронна обработка на входящия и изходящ трафик от превозни средства, преминаващи през шосейните гранични пунктове, за да се заплащат всички дължими такси и глоби на едно място.

Въвежданите данни от единния електронен фиш към автоматизираните работни места ще се използват от всички служби от граничния контрол в рамките на тяхната компетентност, като всеки служител ще въвежда само веднъж даден комплект данни.

В тридневен срок комисията ще прецени дали и трите фирми ще бъдат допуснати до втория етап на конкурса, когато те ще предложат и ценовите си оферти.

Предвижда се в 5-месечен срок след подписване на договора с фирмата, спечелила конкурса, поръчката да бъде изпълнена.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още