IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гражданско неподчинение в "Калиакра", закриват рафинерията

Работниците искат Bunge Limited да ги обезщети с по 24 работни заплати след взетото вече решение за закриване на производството на олио в Добрич

10:33 | 25.06.07 г.
Гражданско неподчинение в "Калиакра", закриват рафинерията
Протестиращите работници в "Калиакра" - Добрич обявиха гражданско неподчинение и не пуснаха служители от администрацията да влязат в завода тази сутрин.

Стачниците развяха българския трикольор и издигнаха лозунгите "Искаме европейски обезщетения", "Бунге = кражба и продажба".

Изпълнителният директор на дружеството Цветан Илиев е поканил следобед на среща контактна група на работническия колектив. Синдикатите настояват в преговорите да участва целият борд на директорите, в който има и чуждестранни мениджъри.

Работниците искат собственикът на рафинерията - мултинационалната компания "Bunge Limited", да ги обезщети с по 24 работни заплати, след взетото вече решение за закриване на производството на олио в Добрич.

От "Bunge Limited" предлагат работниците да напуснат по взаимно съгласие и да получат като компенсация по шест работни заплати.

В края на март друга международна компания - Unilever, обяви, че прехвърля българското производство на маргарин „Калиакра” от завода в Добрич в Румъния. Като причина за това решение от компания изтъкнаха програмата си за съсредоточаване на производствената дейност в избрани стратегически обекти.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 11.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още