IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 25 юни

07:31 | 25.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 25 юни
Първанов покани Балканите за АЕЦ "Белене"
в. Сега
 
Съседните на България страни да се включат в реализацията на АЕЦ "Белене", ако имат интерес и ресурс за това, призова вчера президентът Георги Първанов. Той участва в срещата на държавните глави от Югоизточна Европа по въпросите на енергетиката в Загреб. Пред форума Първанов обясни, че след спирането на III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй" енергийната ситуация в региона е сложна. "До миналата година България покриваше значителна част, често пъти над 50% от регионалния дефицит", каза той.
 
Българските лекари са най-зле платени в Източна Европа
в. Сега
 
Българските лекари са най-зле платени дори сред колегите си в бившите социалистически страни в Източна Европа, съобщи вчера електронното издание "EU Observer". У нас лекарите получават между 250 и 500 евро, а медицинските сестри - от 90 до 125 евро.  Най-високо е възнаграждението на лекарите в Чехия - почти 1420 евро заедно с бонусите.
 
Диамантения крал купил 54 декара в София
в. Новинар
 
Израелският предприемач Лев Леваев е купил терен от 54 декара в столицата за сумата от 70 милиона евро, съобщи Shira Horesh. Известният като Диамантения крал бизнесмен ще изгради върху него търговски център с офиси и жилищен комплекс, твърди изданието. Никоя от запитаните агенции за недвижими имоти в София вчера не знаеше за такава сделка. Според Добромир Ганев, директор на Агенцията за недвижими имоти "Форос", високата цена от близо 1300 евро за кв. м показва, че парцелът се намира на добро място в столицата. Най-вероятно сделката е станала след препродажба на приватизирано предприятие, намиращо се на голяма площ, обясни Ганев.
 
Драмата с търговския регистър се задълбочава
в. Дневник
 
Седмица преди планирания старт на новия търговски регистър министърът на правосъдието в оставка Георги Петканов призна в парламента, че той няма да е успешен. Пречките са финансовият ресурс и административният капацитет, обясни той. Министерството на Петканов отговаря за Агенцията по вписванията, която прави регистъра.
 
Петканов обясни, че заради ниските заплати от общо 97 юристи, които трябва да вписват фирмите, са назначени едва седем. Така след 1 юли съдът няма да има право да регистрира търговците, а агенцията няма да има достатъчно служители и това ще доведе до пълно блокиране или най-малкото до огромно забавяне за бизнеса. Министърът се оплака, че за изваждането на регистъра от съда са отпуснати с 2.2 млн. лв. по-малко, отколкото е поискал.
 
Спират делата срещу шофьори със застраховка
в. Стандарт
 
Шофьорите, които имат "Гражданска отговорност", ще бъдат допълнително защитени с промените в Кодекса за застраховането, подготвени от Комисията за финансов надзор. Идеята е да отпадне възможността към тях да се предявяват претенции за изплащане на обезщетения. Сега честа практика е при катастрофа пострадалите да получават обезщетение по своята застраховка "Каско". След това застрахователят на ударения автомобил си търси парите или от компанията, която е дала полицата "Гражданска отговорност" или от самия виновен шофьор. Така виновният водач е ангажиран в съдебни дела, въпреки че съвестно си е купил "Гражданска отговорност". КФН предлага заварените производства срещу шофьори със застраховка да бъдат прекратени.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още