IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Проект за 125 хил. лв. ще развива устойчив туризъм в планината Беласица

Основните дейности по проекта включват инвентаризация на туристическите ресурси и тяхното развитие и промотиране

13:07 | 22.06.07 г.
Проект за 125 хил. лв. ще развива устойчив туризъм в планината Беласица

Българска фондация Биоразнообразие е разработила проект за развитие на устойчив туризъм като инструмент за опазване на биоразнообразието в планината Беласица, съобщиха от фондацията. Стойността на проекта е 125 хил. лв. и се финансира от Швейцарската агенция за развитие и сътрудничество.

Основните дейности по проекта включват инвентаризация на туристическите ресурси, която ще се направи за осемте подгорски села (Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене) и Петрич и развитие на човешките ресурси за устойчив туризъм.

Предвижда се също и развитие на туристическите услуги и инфраструктура, като за целта ще бъдат разработени 3 дълги маршрута за пешеходен и вело-туризъм и 7 къси маршрута. Ще бъдат поставени множество информационни табели, вкл. на входовете на главните пътните артерии Златарево-София-Кулата и Коридор 4 София-Кулата.

Освен това ще бъде изработен и маркетинг план, който ще включва няколко програми за устойчив туризъм на територията на Беласица. Това ще включва минимум 5 оферти за двудневна почивка (базирана в подгорските села) и поне една програма за по-дълъг престой (от 5 до 7 дни в района). Ще бъдат публикувани карти на маршрутите, информационни дипляни, пътеводител за Беласица, имиджови дипляни, наръчник “Интересните растения на Беласица” и други.

С цел промоция на модела за устойчив туризъм последният етап от проекта цели неговото популяризиране сред всички заинтересовани страни и организиране на кръгла маса, на която ще се представят резултатите от проекта и пътеводителя за планината Беласица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:00 | 22.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още