IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват зона за туризъм в Разград за близо 300 хил. евро

Стойността на проекта е 290 хил. евро, от които 29 хил. евро са осигурени от общината

09:35 | 22.06.07 г.
Откриват зона за туризъм в Разград за близо 300 хил. евро
В община Разград днес ще бъде открита зона за туризъм, изградена по проект “Обогатяване на туристическия продукт на Лудогорието чрез развитие на зона за туризъм, спорт и отдих “Пчелина”, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Стойността на проекта е 290 хил. евро, от които 29 хил. евро са осигурени от общината. По него са изградени 14 туристически маршрута с обща дължина 46 км, маркирани са 8 различни пешеходни маршрута, построени са 2 велосипедни пътеки за планинско колоездене и два маршрута за конен туризъм.

Проектът е част от Пилотна интегрирана инвестиционна грантова схема за регионално развитие в Североизточен планов район. По схемата са сключени общо 31 договора на обща стойност 6,7 млн. евро (от които до 90% е безвъзмездна помощ) и един рамков договор за техническа помощ на стойност 199 хил. евро.

От всички 31 проекта 20 включват подобряване на инфраструктурата на общините. Сред проектите има и такива за рехабилитация и изграждане на културни и природни забележителности с национално туристическо значение, сред които манастирът в Лозница, военноморският музей във Варна, скалният манастир в Крепча, Малопреславското блато, природо-археологичният резерват Яйлата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още