IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Очакваме 200-300 хил. румънски туристи през лятото

По предварителни прогнози се очаква този летен сезон да е добър, като при нормални климатични условия ръста на приходите спрямо миналото лято да е около 5-6%, каза още Рагин.

17:59 | 21.06.07 г.
Автор - снимка
Създател
Очакваме 200-300 хил. румънски туристи през лятото

Този летен сезон можем да очакваме нарастване в броя на румънските туристи на нашето Черноморие до 200-300 хил. човека, каза за Investor.bg председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин. По думите му обаче потенциалът е двойно по-голям. Като цяло се очаква, както и в предишни години, да преобладават немските и английските летовници.

При облекчаване на визовите условия за руснаци може и техният брой значително да се повиши, още повече че в световен мащаб те се смятат за едни от най-платежоспособните туристи, посочи Рагин.

Чуждестранните туристи у нас са привлечени най-вече от природата, условията за почивка и умерените цени, но има какво да се желае по отношение подобряване на инфраструктурата и обслужването, смятат хотелиери.

По предварителни прогнози се очаква този летен сезон да е добър, като при нормални климатични условия ръстът на приходите спрямо миналото лято да е около 5-6%, каза още Рагин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:46 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още